På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

torsdag 20 januari 2011

Come to my sopp!

Nu har vi varit och hamtat de forsta kladerna som vi har fatt uppsydda, en kostym, tre skjortor, en kavaj, en golfkjol, ett par byxor. Kanns riktigt bra att det antligen ar klart efter ett antal provningar och justeringar. Idag har vi hyrt cyklar och varit till beachen. Det blev inte nogot bad far det ar bara ca 20 grader och ganska blasigt. Vi at en sen lunch pa en av de manga restauranter som lag dar innan vi cykla "hem" far att gora en sista provning av klader och skor.Vi kanske inte namnt att de draller av skoaffarer dar de gor skraddarsydda skor pa en dag.

Vi ar ganska vana nu med att standigt bli tillfragad " Come and buy something from me!", "Come to my sopp madame / sir", "I had a bad day, buy something fom me, then I be lucky" o.s.v. Det gar sallan mer en 15 sek mellan att man blir tillfragad. "We re are you from?" ar en fras som alla sedan fragar nar de fatt kontakt. Alla ar verkligen trevliga aven om de kan bli lite dryga i sin iver att fa salja nogot.

Vi bytte hotel fran ett riktigt bra till ett annu battre som dessutom var 15 USD billigare per dag. Vi forhandlade med det forsta stallet om pris och de kunde inte ga under 60 USD/ natt. Da vi bytte sa kunde de ga ned i pris och var riktigt ledsna for att vi inte stanna kvar.

Manga vietnameser ar riktigt fattiga men det ar ingen som svalter for de behover inte sa mycket for att leva. En bonde och en arbetare tjanar ca 100 USD/manad.

Nedan ar ett urval av bilder fran de forsta tre dagarna i Hoi An:


 
 

 

1 kommentar:

  1. Hej, månne inte det blir en besvärlig omställning när ni kommer hem ? Bortskämda som ni är med en mycket annorlunda "sopping"-kultur! Men kul måste det vara och nyttigt att upptäcka hur det funkar nära antipoden!
    Sverige slog just Kroatien med 29-24 í handboll, men ni har väl andra prioriteringar, kantänka!
    FarfarJan

    SvaraRadera