På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

onsdag 26 januari 2011

Medelande från mamma och pappa på Bintan

Jag har fått ett meddelande att publicera här på bloggen från mamma och pappa som befinner sig på Bintan, en Indonesisk ö, ca 1 timmes båtfärd från SIngapore.

25/1-2011
Det blev en hektisk dag igar med frukost i Saigon, lunch i pa en skolmatsal i Singapore efter att korsat hela landet med T-bana och packat om vaskorna. Vi fragade  en dam i restauranten var farjeterminalen lag far att gardera oss lite eftersom vi troligtvis redan visste vilken T-bane station det var. Hon tittade pa oss storogt och sa att ni mosta aka tvars over hela landet for att komma dit. Vi hade raknat ut att vi hade ca 15 min marginal for att hinna checka in till Farjan till Bintan och det raknat fran att T-banan skulle vara framme. Var farjan skulle ga ifron visste vi inte. Vi kastade i oss maten och hade tur att komma med en buss som var overfull och vars chaffor inte ville oppna dorrarna for oss. Lisbeth bultade pa och nogra snalla Singaporianer gjorde lite plats for oss so vi kunde sta po trappsteget. Sedan korsade vi landet for andra gangen inom loppet av nogon timme. Vi tog en taxi till farjan och var dar just-in time. Farjan var helt fantastiskt snabb. Val framme sa hade hotellet skickat en chaffor for att hamta oss. Vi blev hanvisade till en av 4-5 bussar som skulle hamta upp folk till olika resorts. Nar vi kommit fram visade det sig att vi kommit med fel buss och kommit till en fantastisk anlaggning med tva golfbanor och en lobby utan dess like. De fixade sa att var chaffor kom och hamtade oss efter ca 1h. Sedan bar det ivag tvars over on med en snubbe som inte kunde ett ord engelska.Val framme visade det sig att vi skulle bo i in en bungalow pa pelare ute i vattnet. Helt ok fast det inte riktigt var vad vi hade tankt oss. Det blev en sen middag efter en lang dag .
Omradet vi bor pa som har ett litet hotell och ca 10 Bungalows tillhor en Resort dar vi spenderat dagen vid poolen. Har ar det turistfritt. Vi har haft hela poolen  och restaurante for oss sjlava. Skont med nogra dagar i varmen infor hemresan pa lordag!

1 kommentar:

  1. Ja, jag blir då alldeles varm av Mats och Lisbeths äventyr!! Hoppas slutet gott allting gott, gäller i tropikvärmen också!? Tror liksom att tempot är något annorlunda i Västerås! Men det blir onekligen en semester med minnen så att det räcker åtminstone "till påska"!!
    Välkomna hem!!! önskar Jan

    SvaraRadera