På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

lördag 5 februari 2011

Chinese New Year

Så. Nu är det äntligen 2011och kaninens år enligt den kinesiska tideräkningen som följer månen. Här i Singapore betyder det att vi har haft ledigt ända sedan i onsdags då det var "nyårsafton". Onsdagkvällen var vi inne i Chinatown och upplevde stämningen och kollade på lite fyrverkerier. Torsdagskvällen strövade vi runt i Chinese Garden, där det var lite pyntat för det kinesiska nyåret. I övrigt har vi inte sett så mycket av firandet då de flesta verkar umgås och fira med familjen i hemmet. Det märks främst att allt, och då verkligen allt har varit stängt under de här dagarna. Det har alltså varit svårt att hitta någonstans att äta.

Igår var vi och tittade på presidentens officiella bostad och kontor, Istana, som bara har öppet för allmänheten under några speciella helgdagar varje år. Det var häftigt att se, speciellt att det fanns en nio håls golfbana i parken som omgärdade själva "palatset" och låg mitt på centrala orchard road... 



2 kommentarer:

  1. Fick man gå in i palatset och titta eller var ni bara utanför? Häftigt att ha en golfbana på tomten!

    SvaraRadera
  2. Ja man fick gå in, men inte ta foton inomhus. Därinne fanns en samling med presenter från besök av alla möjliga länder. Vi hittade ingen svensk present dock, så den kanske var för ful för att ställa ut... ;)

    SvaraRadera