På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

lördag 19 februari 2011

Relax pa Phi-Phi efter tva dagar i Bangkok

Kom vid lunchtid idag fram till paradison Phi-Phi utanfor Phuket efter ett tidigt flyg fran Bangkok imorse. Har legat pa stranden pa eftermiddagen och bara tagit det lugnt. Sjukt fin vit strand och glasklart vatten! Boendet ar val i dyraste laget med tanke pa standarden det har 150kr var for en bungalow som ar lite skitigt och har mycket djur. Det ligger manga trappor upp fran stranden, men utsikten ar val vard modan.

Till Bangkok kom vi och vi var mycket duktiga pa att undvika att bli lurade da vi nastan direkt motte pa en valdigt trovardig, men andock lurendrejare. I vantan pa bussen motte vi en man som trevligt berattade vilken buss vi skulle ta for att komma till backpackeromradet Kaho San Road. Men sedan berattade han att det var oroligheter i omradet och att turister borjat fly omradet da protesterande rodskjortor samlats pa ett torg. Detta saklart med en hanvisning till Egyptens oroligheter. Vi blev saklart lite forsiktiga da det ar knappt 6 manader sedan det var oroligheter i Bangkok sist och rekommendationen ar att halla sig uppdaterad pa sakerhetslaget i staden. Vi fragade den vanlige mannen om var vi kunde hitta ett internetcafe och han visade oss pa kartan den narmaste turistinformationen som saklart ocksa kunde hjalpa oss att boka ett annat hotell. Nar vi lamnade platsen kannde vi oss osakra pa om han talat osanning, speciellt eftersom vi hort att denna typ av lurendrejerier ar typiska for Bangkok (just det resmalet du ska till ar stangt just idag, gor detta istallet...). Vi kollade alltsa upp hans fakta, och det visade sig forst att det inte alls fanns en turistbyra pa platsen, utan narmaste fanns till och med pa samma station som vi befann oss. Damen dar kunde ocksa beratta att det inte alls var nagra protester eller demonstrationer och att Bangkok var totalt sakert.

Vi rakade pa samma typ av pastaenden hela dagen, men vi besokte anda templet Wat Pho (som enligt nagon, just idag stangde kl 3, men i sjalva verket var oppet till 7 som alla andra dagar). Det var trevligt och kul att se. Bilder kommer...

Andra dagen i Bangkok var shopping, men vi hamnade inte pa de billiga stallena, sa vi hittade inte sa mkt som man ska pastas shoppa da man kommer till Bangkok..

Nu kan jag inte beratta mer just nu, internet pengarna tickar ivag och jag maste saga godnatt!

2 kommentarer:

  1. Bra att ni inte låter er luras! Phi-Phi låter härligt. Här är det undebart soligt och snön lyser vit och inbjudande tills man tittar på termometern som nu visar -15 grader. Kanske kan det bli en tur i alla fall om temperaturen stiger några grader till.
    Om du inte hört det så gick VSK vidare till slutspel och de möter Sandviken i kvartsfinalerna.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Somliga har då, tack och lov, skinn på näsan!!
    Dom andra har väl legat i solen för länge utan solfaktor alls!! Vad duktiga ni är, jag förstår att efter en sådan omgång som den i Bangkok, är det extra skönt att vila ut i en sandbunker!
    Farfar Jan

    SvaraRadera