På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

tisdag 19 oktober 2010

Tyfon... men inte har!

For er som sett pa nyheterna att det dragit in en tyfon over norra Filippinerna sa vill jag bara tala om att jag har det bra och att den inte drabbat oarna lite langre soder ut dar vi haller till. (Läs mer på DN.se) Vi har dock markt av starka vindar och ostabilt vader i form av vaxlande regnvader.

Igar reste vi fran Siquijor dar vi spenderat tva dagar. Resan var hemsk da det gick monstervagor pa havet och baten var liten. Vi overlevde dock farden med lite sjosjuka som enda men. Pa on Siquijor har vi snorklat, legat pa stranden, kommit i kontakt med den vanliga lokalbefolkning samt atit mycket och god mat.

Idag har vi dykt tva underbara dyk vid Apo Islands, som var uttalat ett av de basta dykstallena i Philippinerna, och vi var inte besvikna. Morgonen sag inte lovande ut da himlen var svart och vagorna gick hoga. En battur ut till on och hela var packning var genomblot. Val framme vid on var vi i la och vadret sag mer lovande ut. Forsta dyket var helt underbart och det marina livet fantastiskt, sa mycket fargglada koraller och fiskar! Helt otroligt! Och fiskarna simmade pa lugnt i sin egna lilla varld, helt ovetande om ovardet ovan. Och forvanad blev man nar man efter 45 minuter stack upp huvudet och det regnade och var kallt. Da ville man hellre stanna kvar i den lugna undervattensvarlden... Dyket var ett drift-dyk dar vi bara gled med strommen langs med korallrevet, eftersom det var valdigt stromt.. Vi sag en skoldpadda, stim av stora jackfish samt manga andra fiskar jag inte kan namnet pa..

Andra dyket dok vi langs med en korall-vagg. Det var ocksa ett bra dyk, om an jag var lite stressad eftersom jag var sa kissnodig.. ;) Det tredje planerade dyket blev installt eftersom de andra dykstallena var odykbara pga vadret, samt att vi ville tillbaka till "fastlandet" innan det blev varre ovader.

Imorgon blir det ytterligare dyk pa Apo Island, forhoppningsvis andra sidan on. Och vi hoppas pa att kunna gora tre dyk. Dykningen ar ganska billig sa det galler att passa pa nar man har sa fina rev att dyka vid!

2 kommentarer:

  1. Hej Sara!
    Vilket otroligt äventyr du får uppleva!! Dyk-grejen verkar ha öppnat helt nya vyer!! Av temperaturrapporterna att döma verkar den varianten ha många fördelar! Här hemma firar vi UF:s 30-årsjubileum och de har verkligen inte glömt bort sin gamle initiativtagare! Tre dagar i rad med början i förrgår: stor middag på Linköpings slott med värdinnan landshövding Elisabeth Nilsson!! Hälsningar Farfar Jan

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!
    Du har då verkligen kommit till "pudelns kärna" eller är det "stormens öga", allt tycks då hända "ovan och under ytan" på "dagtid eller nattatid". Tyfonen och de höga vågorna tycks ni ha klarat galant. Hoppas nu också att ni kan hålla er undan tsunamin och vulkanutbrotten!
    Kram Farfar Jan

    SvaraRadera