På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

onsdag 6 oktober 2010

Malajiska kulturkrockar?

Jag förstår nu varför det på Singapore's toaletter sitter skyltar om att man inte ska stå på toasitsen. Efter en weekend i Malaysia upptäcker man att de flesta toaletter som inte består av ett hål i golvet, dvs toalettstolar har skomärken över hela toaringen. Det är nog något med slöjorna kvinnorna bär som gör det svårt att sitta på toan är vår slutsats och gissning.

Toalettbesöken var inte det ända vi hade problem med, utan taxichaufförerna ställde också till med huvudbry för oss. Antingen har de alla gått ihop för en total bojkott av att köra turister till lagliga priser eller så förstår de helt enkelt inte simpel business. Säkert 15 taxibilar vägrade sätta på taxametern, så vi fick helt enkelt gå runt i staden så länge vi inte ville stödja deras illegala lurendrejeri av turister (vilket vi självklart vägrade).

I ett nödläge (ösregn) råkade vi på en våldsam och otrevlig taxichafför som körde oss 500m för det dubbla priset mot vad det ska kosta att åka tvärs över stan. Dessutom visste han inte vart vi skulle (och det visste uppenbarligen inte vi heller) och körde bara runt och ville släppa av oss var som helst. När vi inte tyckte resan var värd priset och bara betalade halva han Nils som gisslan och höll nästan på att åka iväg med honom tills vi betalat allt.

En i övrigt mycket trevlig weekend som vi till största del spenderade för shopping i dels china town och alla dess stånd av piratkopierade märkesgrejer, och dels i fina shoppingkomplex.

Efter två dagar i storstaden utan alltför mycket sömn sov vi alla tre som stockar på bussresan hem söndag natt.

Nu är det redan tisdag och jag är nyss hemkommen från Singapore Zoo's nattsafari som var en mycket trevlig upplevelse. Rekommenderas varmt för den som har vägarna förbi Singapore... :)

Lite bilder från KL:


Lite bilder från Nattsafarit (det gick inte så bra att ta bilder i mörkret utan blixt):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar