På den här sidan kan ni följa min tid i Singapore...

torsdag 4 november 2010

Củ Chi tunnels

Har kommer ett litet inlagg om dagens utflykt, tyvarr far ni klara er utan det svenska sprakets tre sista bokstaver.. Hoppas det ar lasbart anda!

Imorse gav vi oss av pa en valdit turistig tur till Củ Chi tunnlarna. En full busslast av vasterlanningar, och forsta stoppet var en "toa-paus" pa en keramikfabrik dar handikappade tillverkade valdigt fina handmalade keramik-saker. De ville saklart salja till turiserna och erbjod skeppning av godset till alla varldens lander.

Val pa plats i Củ Chi fick vi se en film om tunnlarnas betydelse under Vietnam-kriget och darefter bar det av ut i skogen dar vi fick se hal ner i marken (och testa hoppa ner i dessa, valdigt sma hal), fallor och vapen som anvandes under kriget, samt tillslut ga ner i tunnlarna. Att det var valdigt trangt, morkt och varmt ar val det minsta man kan saga... Till en borjan var tunnlarna utgravda for storre turister och man kunde ga halvbojd, men gick man langre blev det riktigt trangt och man fick krypa for att komma fram. Det var kul och haftigt att ga/krypa i tunnlarna, men inget for den som ar morkradd eller klaustrofobisk... Pa det hela taget var det en valdigt intressant utflykt da man fick stor insikt i hur byborna levde och bedrev sin framgangsrika gerilla-krigsforing under kriget.

Hemresan gick med bat pa Saigon river och nar vi var tillbaka i Ho Chi Minh City (Saigon) tog vi en snabb dusch och gav oss sedan ivag till Ben Thanh Market dar vi gjorde nagra fynd!

Imorgon bar det av pa en tva-dagars tur till Mekong-deltat dar vi bland annat ska fa se en "floating market". Det ska bli spannande!

2 kommentarer:

  1. Säkert spännande med tunnlarna men det lockar inte mig att krypa ner idom. Mekongdeltat är jag jättenyfiken på få se vad ni tycker. ( Finns det krokodiler?)Be careful!

    SvaraRadera
  2. Inga krokodiler an sa lange...
    Tunnlarna var mycket intressant aven om man inte ville krypa in i dem...

    SvaraRadera